Colours of Kavála ➞

Elva dagar i Svenska huset i Kavála, Grekland. Arton dagar kvar i ett ljuvligt fint och stämningsfullt stenhus med utsikt över Egeiska havet och ön Thassos. Som stipendiat från Svenska tecknare kommer jag vara här i totalt fyra veckor för att arbeta med ett eget form- och illustrationsprojekt. Lyllos mig! Här varvar jag idé- och skissarbete med strosande och fotande, vektorisering och färgsättning med strandhäng och bokläsning – allt som oftast ackompanjerat av melonbilens säljutrop (tänk Hemglassbilen, fast lastbil med flak och megafon). 

Att ta sig fram i Kavála är som att bestiga berg, fast med trottoarer. Det går inte att gå någonstans utan att hamna i en ner- eller uppförsbacke eller i någon av staden otaliga trappor. Det gäller att inte ha bråttom. Eller så struntar man helt enkelt i att försöka vara torr och fräsch och ser varje steg utanför huset som ett välbehövligt träningspass.

Hej Robert, Magnus, Klara, Saga, Monika och John – ni som redan hunnit avverka era veckor här och som jag haft förmånen att äta, dricka och hänga med på altanen. Tack för trevligt sällskap och allmänt mys!

I’m spending four lovely weeks in Kavála, Greece, working on a personal graphic design and illustration project. More to come here on my website and blog.

farger_Kavala_2014_9_jastren farger_Kavala_2014_6_jastren farger_Kavala_2014_8_jastren

  1. Ja, Felicia! Sök stipendiet via Svenska Tecknare. Visste inte riktigt vad jag kunde vänta mig men stortrivs verkligen. Och tack för Wes-tipset. Mycket smarrigt!

   /J

 1. Åh vad tjusigt! Otroligt bra komponerat.

  På Naxos fanns det en kycklingbil (levande). Melonbilen känns mycket fräschare.

 2. Hej själv och tack Johanna!

  Håller med om fina färgkombinationer … och ser att de verkligen illustrerar Kavala.

  Känns lite fel att vara hemma i Sverige. Eller vad säger du? Några månader till skulle inte vara så tokigt.

  Monika

  1. Tack Monika! Ja, nu hade det inte suttit fel med en vecka till i Kavála. Saknar värmen och baden. Och feta!

   /J

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *